Skip to main content
  • 400 gr aardappels
  • 400 gr kikkerewten
  • 200 gr russische boerenkool
  • 200 gr palmkool/boerenkool
  • 1 chorizo
  • 1 grote gele ui
  • 2 tenen knoflook
  • extra vergine olijfolie
  • 800 ml runderbouillon         
  1. Schil de aardappels, snij in stukken en zet apart. Snij de ui in grove ringen, zet apart. Snij de chorizo in halvemaantjes en doe in een soeppan met dikke bodem.
  2. Bak de helft van de chorizo op 2 minuten op laag vuur of tot de olie uit de worst loopt. Doe er de uien bij en bak rustig nog een paar minuten mee tot glazig. Hoe langer je de uien bakt, des te zoeter de smaak.
  3. Snij de knoflook ondertussen in dunne plakjes en voeg toe aan de pan. Bak nog 2 minuutjes mee en doe er de aardappels, bouillon en peper bij. Voeg kokend water toe tot het geheel onder staat.
  4. Snij de boerenkool los langs de stengels, snij het blad in dunne reepjes.
  5. Als de aardappels klaar zijn kan je ze pureren. Doe de uitgelekte kikkerewten in de pan en pureer nog even grof. Het is lekker om nog wat stukjes kikkererwt heel te houden. Doe er de boerenkool, de chorizo en een flinke scheut olijfolie bij. Laat nog 10 minuutjes pruttelen.
  6. Server met extra olijfolie. Eet smakelijk!

Tip: voor plantaardige soep doe je een mespunt gerookt paprikapoeder bij de uien, vervang je de runderbouillon door 2 groentebouillonblokjes en laat je de chorizo weg.