Skip to main content

“Ik heb ook die boerenverstandmentaliteit, ik denk dat we daarom zo goed matchen,” geeft Alise (33) met volle tevredenheid aan over haar werkplek. Sinds vier maanden houdt ze zich op Hoeve Biesland bezig met de horecabestellingen en het Kistje. “Als er iets moet gebeuren, hoor je niemand zeuren. Handen uit de mouwen en aanpakken!”

Een andere match voor Alise is de locatie van de boerderij. “Ik werk hier in de rust, ruimte en tussen de dieren. Heerlijk!”. Maar ook vertrouwd, want als dochter van een tuinder groeide ze hier in de buurt op tussen de komkommers. “Ik vind het ook fijn dat er hier een oprechte interesse in elkaar is, we vragen regelmatig aan elkaar hoe het gaat.”

Dat was wel anders op haar vorige werkplekken. Eerst in de transportsector, later op kantoor bij een bedrijf in waterplanten. “Daar was het toch wel ieder voor zich en was er weinig interesse in elkaar.” Ook het contact met de klanten doet haar goed. “Ik krijg direct te horen wat mensen van hun Kistjes vinden. Als klanten van hun producten genieten, geeft mij dat voldoening. En nu moet ik weer door, want ik heb nog genoeg bestellingen te regelen.”