Skip to main content

Hij kwam ruim vier jaar geleden bij de boerderij binnenwandelen als een jongen van 18. Dik over de 100 kilo woog hij: “Ik leek wel een Michelin-

mannetje joh.” Waar anderen druk stonden te werken, vond Wesley het – al liggend op een hooibaal – allemaal wel best. Zijn b

egeleider Bert weet nog goed dat ze de eerste maanden op weinig hulp van deze hulpboer konden rekenen. “Soms zagen we iets bewegen daar op die hooibalen, maar Wesley was liever lui dan moe.”

Je weet dan ook niet wat je ziet als je Wesley hier nu ziet rondlopen. De meest energieke van de boerderij gaat als een wervelwind. Met geen grammetje vet meer op het lijf en zijn haar strak naar achter in het vet, krijgt de nu 22-jarige steeds meer verantwoordelijkheden. Zo melkt Wesley elke middag onder strikt toezicht van boer Tim de koeien. Een klus waarbij je secuur moet werken, geeft de hulpboer aan: “1 foutje kan zo 7500 liter melk kosten, dus ik kijk wel uit.”

Wesley is op zijn plek bij Hoeve Biesland. Hij heeft onlangs zijn trekker-theorie gehaald en is nog lang niet klaar. “Ik kan hier groeien door de goede begeleiding, ik mag al mijn papieren halen en heb hier alle machines die ik nodig heb. Ik ga hier voorlopig echt niet weg.”