Skip to main content

4 personen

400 g rundergehakt                     

400 g knolselderij

1 rode ui                                   

3 tenen knoflook

120 g broodkruim                       

½ tl kurkuma

20 g platte peterselie                   

1 ½ venkelzaad

1 ei                                          

1 tl gerookste paprikapoeder

¾ tl gemalen piment                   

500 ml kippenbouillon

2 el olijfolie                               

 3 ½ el citroensap

  1. Doe het gehakt, de ui, broodkruim, peterselie, ei, piment en 1/2 theelepel zout en wat versgemalen peper in een grote kom. Kneed alles goed door elkaar met je handen en vorm er zo’n 20 balletjes van.
  2. Giet de olijfolie in een braadpan (met deksel) en zet het vuur hoog. Bak de gehaktballen rondom goudbruin en haal ze uit de pan. 
  3. Doe dan de knolselderij, knoflook, piment, kurkuma, venkelzaad en gerookt paprikapoeder in de pan en bak al roerend twee minuten. Doe dan de gehaktballen terug in de pan en voeg de kippenbouillon en citroensap toe. Voeg ook 1/2 theelepel zout en wat versgemalen peper toe. Breng alles aan de kook en doe dan de deksel op de pan. Draai het vuur naar halfhoog en laat 30 minuten stoven.
  4. Haal dan de deksel van de pan en laat alles op laag vuur nog 10 minuten pruttelen tot de saus mooi gebonden is. Serveer met couscous of rijst. Eetsmakelijk!