Skip to main content

4 aubergines

olijfolie

75 g rucola

200 g feta

100 g granaatappelpitjes

amandelschaafsel (geroosterd)

Voor de salsa

25 g platte peterselie

25 g basilicum

25 g munt

1 teentje knoflook, fijngehakt

0,5 rode peper, fijngehakt

2 ansjovisfilets

1 tl mosterd

1 el wittewijnazijn

1 el citroensap

8 el olijfolie

  1. Pak de aubergines in in aluminiumfolie en leg ze in de BBQ, naast de kolen (schuif de kolen aan de kant) en pof de aubergines in ongeveer een uur. Het vruchtvlees moet door en door zacht zijn. 
  2. Pureer intussen met een staafmixer alle ingrediënten voor de salsa verde, behalve de olijfolie. Voeg de olijfolie in een straaltje of druppelsgewijs toe aan de salsa tot een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met (zee)zout en peper.
  3. Verwijder de aubergines van de BBQ en snijd ze doormidden tot het steeltje. Leg de aubergines open op het bord en druk een beetje plat. Bestrooi met zout en peper en bestrijk met de salsa verde. 
  4. Verdeel de rucola, feta en granaatappelpitten erover. Besprenkel met de rest van de salsa verde en serveer. Eetsmakelijk!