Skip to main content

Kistje Vol Smaak! hét seizoensgebonden groente & fruitabonnement in regio Delft, wordt per 1 maart onderdeel van Hoeve Biesland. Producten van boeren en tuinders komen zo nog gemakkelijker bij de consument terecht.

Gaston Badoux zette 7 jaar geleden Kistje Vol Smaak! op en verspreidde vanuit Delftse Molen ‘De Roos’ zijn kistjes per fiets in de stad. De activiteiten in en rondom de molen namen toe en Gaston vond in Linda Duijndam een waardige opvolger voor het kistje. Kistje vol Smaak! was de eerste afnemer van de groentes die Linda (De Groenteboerin) teelde, ze vertelt:

“Ik weet nog heel goed dat de eerste oogst raapsteeltjes naar het kistje ging; het was voor mij een onwerkelijk en tegelijkertijd trots gevoel dat het eten dat ik teelde nu daadwerkelijk op de borden van veel Delftenaren terecht kwam. Ik heb direct contact met boeren en telers uit de buurt, hierdoor wordt aandeel biologische en biodynamische producten in het kistje groter. Ook zullen er meer afhaalpunten komen zodat ook mensen uit Pijnacker-Nootdorp en Ypenburg hun Kistje kunnen ophalen. Verder verandert er weinig; prijzen, aanbod en voorwaarden blijven het zelfde want wat Gaston heeft opgezet, klopt!”.

De hulpboeren van Hoeve Biesland gaan ervoor zorgen dat de kistjes netjes ingepakt worden en klanten kunnen hun Kistje Vol Smaak! aanvullen met lekkere producten van de boerderij en andere producenten uit de regio. De kistjes zijn er voor 2,3 en 4 personen en kosten €4,50 per persoon. Meer informatie en aanmelden voor het kistje kan via de website:

www.kistjevolsmaak.nl