Aardappels-Groente-Fruit

Wat van dichtbij komt is het lekkerst

Hoeve Biesland levert dagverse groenten, fruit en kruiden uit eigen moestuin en van biologisch en biodynamische tuinders en akkerbouwers uit de omgeving. De inkoop wordt gedaan door Linda Duijndam, zij is een van de dochters van Jan  en Mieke Duijndam en heeft ruime ervaring in het verbouwen van groenten en kruiden. Daarom weet ze als geen ander hoe kwaliteit van AGF eruit ziet. Ze kiest alleen voor de sappigste tomaat, de knapperigste wortel, de zoetste bonen en de meest frisse heldergroene sla. Groentes die vol smaak zitten en zo snel mogelijk van het land naar je bord verhuizen. Biodynamische tuinders waar we mee samenwerken zijn Rob van Paassen (link) Frank de Koning, Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight Jansen, David Luijendijk en Peter van der Erve.

Onze tuinders uit de streek

Aan het begin van de oprijlaan van de Hoeve ligt een de moestuin van Stichting De Groenteboerin. Hier telen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt biodynamische groenten en kruiden onder leiding van ervaren tuinders. Van gele bieten tot tuinbonen, pompoenen, courgettes, sla en raapjes. Hier groeit alles in de volle kleigrond en als het op dinsdag wordt geoogst ligt het op woensdag op je bord. Er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest of gif, hier is sprake van een natuurlijk evenwicht waardoor planten sterk zijn en weinig last hebben van ziektes of plagen. Het assortiment uit deze tuin gaat naar groentepakketten in de buurt, onze eigen Weilandwinkel maar is ook te bestellen voor HORECA.

Rob van Paassen

Rob van Paassen is gevestigd in Oude-Leede (6 km). Hij teelt de lekkerste paksoi, winterpostelein en veldsla. Zomers groeien er in zijn kassen komkommers, aubergines, tomaten paprika’s en pepers. Rob heeft 1 hectare kas, en drie paarden waar hij deels zijn bodem mee bemest. De overige voeding voor de bodem haalt Rob uit de humest van Hoeve Biesland.

Frank de Koning

Frank de Koning zit met Kwekerij de Koning in Brielle (20 km) en teelt al 18 jaar biodynamische groenten in vier verschillende kassen. Bij Frank kopen we auberinges, wild wonder tomaatjes, paprikas, oerkomkommers en trostomaten in.

Hilde en Arnold Jansen

Hilde en Arnold Jansen hebben samen Nieuw Tuinzight, een druivenkwekerij en echt familiebedrijf in Den Hoorn (9,5 km). Hier worden oogmeloenen en bekende authentieke Westlandse druivenrassen gekweekt, zoals de Blauwe en Witte Frankenthaler, de Black Alicante en de Muscaat van Alexandrië. Vroeger werden er veel druiven geteeld in het Westland maar door concurrentie uit Italië zijn veel kwekerijen verdwenen en zijn alleen Hilda en Arnold overgebleven.

Peter van Erven

Peter van Erven zit in Goudswaard (58 km) en verbouwt in volle grond de lekkerste bieten, rabarber en wortels in alle kleuren. Hier halen wij ook verschillende aardappelrassen en uien vandaan. Ook Peter maakt gebruik van onze humest om zijn bodem van voeding te voorzien. Daarnaast heeft hij een mooie teeltwisseling waardoor hij gezonde grond creëert en daardoor vitale groentes krijgt. Gezond van grond tot mond dus!

David Luijendijk

David Luijendijk teelt bio-dynamische groenten in kassen en volle grond in Roelofarendsveen. In de 3000m2 aan koude kas en 1,4 hectare volle grond teelt David voornamelijk bladgroenten en vruchtgewassen. Deze groeien heel goed op de vruchtbare veengrond. David ontvangt ook regelmatig schoolklassen uit de buurt voor rondleidingen.