Vlees

Optimale verzorging, overtuigende smaak

Op Hoeve Biesland hebben we een eigen slagerij. Hier werken Martin en Rob samen met team van ervaren slagers aan smaakvolle streekproducten; kwalitatief hoogwaardig vlees van eigen Fleckvieh koeien, Bonte Bentheimer varkens, lammeren en gevogelte. Alles in nauwe samenwerking met de klant en natuurlijk biologisch-of biodynamisch.

Onze Koeien

Onze ‘Fleckvieh’ koeien grazen in natuurgebieden in de omgeving, eten enkel graan en gras en hebben veel leefruimte. Dit proef je terug in het smaakvolle en malse vlees. Het Fleckvieh ras stamt af van de bekende ‘Simmentaler’ en kenmerkt zich door een gedrongen postuur en sterke gezondheid. Voor de slacht gaan de koeien naar het dichtstbijzijnde Nederlands bio-gecertificeerde slachthuis. Hoe minder lang de reis, hoe beter. Vervolgens verwerken professionele slagers met gemiddeld meer dan 40 jaar slagerservaring, het hele dier tot eindproduct. Hierdoor kunnen onze klanten alle delen van het dier bestellen in elke gewenst formaat.

Aandacht, maatwerk en een puur product

“Het lekkerste stuk vlees op het bord van de consument zonder veel omwegen en zonder het gebruik van E-nummers en geur- kleur- of smaakversterkers.” Aldus de missie van onze slagers. Zoiets kan alleen door te werken met gezonde dieren in een hecht team en door nauw samen te werken met de klant. Iedere gewenste portionering is mogelijk, of het nu een burger is van 5 tot 250 gram, gasverpakt of vacuümverpakt, met of zonder kruiden. Ontbijtspek, ham of worsten uit de rookkast? Deze slagers experimenteren er lustig op los en pas wanneer ze overtuigd zijn van hun product, komt het op de markt.

Bonte Bentheimer Varkens

Onze slagers werken met enkel Nederlandse biologische ‘Bonte Bentheimers’. Dit is een oud Hollands ras dat de laatste jaren populairder is geworden door mooie marmering van vet. Vlees van dit varken heeft een vollere smaak en meer textuur. Zo is de procureur van de Bonte Bentheimer een heel geschikt stuk om pulled pork van te maken.

Onze schapen & de kippen van De Polderhoenderhof

Zowel vlees van eigen lammeren als vlees van bio gecertificeerde lammeren uit de omgeving wordt door onze slager verwerkt tot elk gewenst eindproduct; van lamsrack tot lamsburger of saucijs. Kippenvlees komt van De Polderhoenderhof, een biologische boerderij in de Flevopolder.

De boerderijslagers

Bij eenvoudige werkzaamheden zoals het inpakken of stickeren van producten, helpen Hulpboeren van de Hoeve mee in de slagerij. Het echte vakmanschap laten we natuurlijk over aan ervaren slagers.  De slagerij kan orders van een grote slagerij aan, maar houdt tegelijkertijd het contact met de klant laagdrempelig en het ambacht op hoog niveau. Dit maakt ons een unieke en betrouwbare slager om mee samen te werken.

Horeca ondernemer en benieuwd naar de slagerij? Bel Martin en maak een afspraak.

Contact opnemen