Voor 12 pasteitjes
350 g bladerdeeg
250 g gemengde paddenstoelen
2 el creme fraiche
2 teentjes knoflook
Bloem, voor bestuiven
Klein bosje peterselie
1 Bio ei
Olijfolie
½ citroen
- Warm de oven voor to 190 graden en gebruik een ovenplaat met bakpapier erop.
- Rol het bladerdeeg uit op met bloem bestuift oppervlak en rol tot het bladerdeel 5 mm dik is. Maak 12 rondjes van ongeveer 6 cm doorsnede, door het bladerdeeg uit te snijden met een (wijn)glas.
- Plaats de cirkels op de ovenplaat en prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Klop een ei en breng een laagje ei over de bladerdeegrondjes. Bak de rondjes ongeveer 12 minuten boven in de oven, tot ze luchtig, krokant en goudbruin zijn.
- Hak de paddenstoelen grof en pel en hak de knoflookteentjes. Hak de peterselie fijn.
- Bak de paddenstoelen met een scheut olie en de knoflook in een pan. Bak tot de paddenstoelen goudbruin zijn.
- Zet het vuur uit en blus de paddenstoelen af met citroensap. Voeg de creme fraiche toe. Breng goed op smaak met peper en zout. Is het goedje te droog, dan kun je wat water toevoegen.
- Snijd een klein kapje van de bladerdeeg baksels en probeer ze een beetje uit te hollen met een mes.
- Vul de baksels met het paddenstoelenmegsel. Je kunt de kapjes bladerdeeg er weer op doen als je wilt.