Skip to main content

4 kippendijen met vel

2 uien, gesnipperd

2 tenen knoflook, fijn gehakt

2 rode paprika

1 groene paprika

150 gram chorizo

400 gram granalen

200 gram doperwten

1,5 liter kippenbouillon

500 gram paella rijst

1 tl gerookte paprika poeder

1 citroen

1 tl safraan draadjes

50 gr peterselie, fijn gehakt

zonnebloemolie

peper en zout

Doe peper en zout op de kippendijen en bak aan alle kanten bruin en gaar. Haal uit ze uit de pan.

Bak in hetzelfde vet de blokjes chorizo en leg ook opzij.

Doe een beetje extra olie in de pan en fruit de ui glazig. Bestrooi met paprikapoeder en saffraan en voeg de knoflook en paprikablokjes toe.

Doe de rijst in de pan erbij en laat een paar minuten bakken. Voeg dan de bouillon toe, samen met de kippenbouten. Laat de rijst rustig gaar worden, blijf regelmatig roeren.

Als de rijst bijna gaar is, voeg dan de garnalen, doperwten en chorizo toe. Roer alles goed door en laat rustig gaar worden.

Breng op smaak met peper en zout, citroenrasp en -sap en de grofngehakte peterselie.