Skip to main content

4 middel grote aardappels

1 rode ui, in ringen

1 knoflookteen, fijngesneden

4 eieren

zout en peper

Peterselie, fijn gehakt

50 gram gerookte spek

Schil de aardappelen en kook ze net aan beetgaar.
Bak ondertussen in een droge koekenpan het gerookte spek knapperig bruin. Laat afkoelen en breek in kleine stukjes. Zet apart.
Giet de aardappelen af en laat afkoelen en snij ze in plakjes van ongeveer een halve cm dik.
Verhit een scheut van de olijfolie in de koekenpan waar je de gerookte spek in heb gebakken en bak hierin op een zacht vuur de ui en knoflook tot de ui zacht geworden is. Haal uit de pan en zet deze ook apart.
Zet het vuur hoger en verhit de overige olijfolie en voeg de aardappelen toe. Bak de aardappelen aan alle kanten goudbruin, breng op smaak met peper en zout en voeg hieraan de ui, knoflook en spek toe.
Warm kort door en zet het vuur uit.Breek de eieren boven de aardappelen en roer alles met een spatel om tot de eieren naar wens gestold zijn. Bestrooi met de peterselie en serveer direct.

Disfrute de su comida!