Skip to main content

4 personen

250 tuinbonen, dubbelgedopt

12 eieren

50 ml slagroom

3 bosuien, fijngesneden

2 bossen raapstelen, wortels verwijderd

400 g buffelmozzarella

2 sjalotten, in halve ringen

2 el witte wijnazijn

5 el olijfolie

200 g spinazie

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de tuinbonen ± 2 min. in kokend water met zout.
  2. Klop in een kom de eieren en room los en voeg zout en peper naar smaak toe. Roer de bosui erdoor. Verdeel de raapstelen over een ingevette ovenschaal en verdeel de tuinbonen erover. Schenk het eimengsel erover en verdeel de kaas erover. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak in 25-30 min. goudbruin en gaar.
  3. Laat de sjalot met de azijn 5 min. in een kom marineren. Voeg de olie toe en breng de dressing op smaak met zout en peper. Schep in een ruime kom de spinazie en dressing door elkaar en serveer met de frittata. Lekker met zuurdesemcroutons.