12 muffins
350 g bloem
1 tl bakpoeder
1/2 tl zout
325 g bruine suiker
1/2 citroen
250 ml melk
geraspte schil van 1 sinaasappel
stukje gember, vingerkootformaat
1 groot ei
100 g boter + 1 el gesmolten boter
300 g rabarber fijngesneden
- Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een muffinvorm klaar.
- Mix in een grote kom de bloem, bakmeel, zout en 225 g bruine suiker en maak een kuiltje in het midden.
- Druppel een paar druppels citroensap in de melk en zet eventjes apart.
- Doe de sinaasappelschil, de helft van de gember (fijngehakt of geraspt), het ei, 100 g gesmolten boter en de melk met citroensap bij de droge ingrediënten in de kom. Klop dit goed door elkaar. Vouw de stukjes rabarber erdoorheen. Vul de muffinvormpjes helemaal.
- Doe in een andere kom de resterende 100 gram suiker, de el gesmolten boter en de rest van de gember. Mix tot het eruit ziet als een crumble en verdeel over de ongebakken muffins.
- Bak de muffins dan voor 25 minuten. Mhhh, eetsmakelijk!