8 personen
1 kg knolselderij
400 g champigons
30 g pijnboompitten
7 el olijfolie
20 g rucola
Groentebouillon blokjes
1 liter water
125 ml verse slagroom
- Schil de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Verhit 1 el olie in een pan met dikke bodem en bak de knolselderij 5 min. Roer regelmatig. Voeg de basis voor soep en het water toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur koken.
- Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de champignons op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin en gaar.
- Doe ondertussen de pijnboompitten en rucola met de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Voeg de slagroom toe aan de soep en verwarm 3 min.
- Neem de soep van het vuur, pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper. Verdeel over de kommen en garneer met de rucola-olie en champignons.