Informatie over Rondleidingen en Evenementen

Schoolklassen: Leren met je hoofd, hart en handen

“Kan een worm poepen?”

Wanneer kinderen vragen stellen en nieuwsgierig worden, zien wij dat er ruimte is om te leren. Op Hoeve Biesland krijgen de kinderen letterlijk en figuurlijk alle ruimte die ze nodig hebben om te leren over het leven op de boerderij en de omringende natuur. Dat kan gaan van het proces van zaaien, planten en oogsten, over het verzorgen van dieren tot het bakken van brood. Er zijn leuke spelletjes te bedenken waar kinderen lichamelijk uitgedaagd worden, er worden moeilijke vragen gesteld die kinderen aan het denken zetten en door actief mee te doen, wordt de boerderijwereld steeds betekenisvoller. Hier staat leren in de praktijk centraal en kunnen we de onderwerpen aanpassen op de leerdoelen van iedere klas.

Wil je een dagje met de klas op de boerderij komen helpen? Vul dan het contactformulier in en vertel ons wat over de klas en de wensen. Wij nemen vervolgens contact met je op.

Bedrijven: Beleef de boerderij en leer van de natuur

Leren over Hoeve Biesland kun je doen door over ons te lezen, maar nog doeltreffender en leuker is om met al je zintuigen de boerderij te ervaren wanneer we met je over het erf lopen en alles vertellen over het werken op biodynamische wijze binnen een gesloten kringloop. Heb je zin om je handen uit de mouwen te steken? Dan kan je groep onder begeleiding echt boeren werk doen: van het uitmesten van een stallen, onderhouden van het terrein, tot het helpen in de moestuin.

Iedere groep is anders en we denken graag met je mee over hoe we voor jouw afdeling een ontspannen en inspirerende dag kunnen organiseren.  In geval van specifiekere coachingstrajecten overleggen we graag vooraf de leerdoelen van zo’n dag, is er minder focus op leren maar meer op een ontspannen uitje, dan zijn ook daarvoor genoeg  passende mogelijkheden te bedenken. Verschillende bedrijven hebben een rondleiding gekregen op de boerderij, van het Ministerie van Buitenlandse Zaken tot het CBS en agrarische ondernemers uit China en Rusland.

Uiteraard kunnen we ook voor een lekkere en gezonde lunch of diner zorgen in samenwerking met Salsa Verde en Rode Rozen en Tortillas, cateringbedrijven die zoveel mogelijk werken met onze eigen verse producten zodat je proeft waar we zo hard voor werken!

Ben je enthousiast geworden of wil je meer weten? Vul dan het contactformulier in en vertel ons wat over je bedrijf en je wensen. Wij nemen vervolgens contact met je op.

Evenementen: een feest voor iedereen

Hoeve Biesland organiseert het hele jaar door allerlei activiteiten waar nieuwe bezoekers kennis kunnen maken met de boerderij, streekproducten en kunst en cultuur. De evenementen hebben ieder een andere focus. Op het Foodfeest ligt de nadruk op lekker eten, de oorsprong van voedsel en het bereiden ervan. De Bieslanddagen staan in het teken van het omringende natuurgebied en haar bewoners en ondernemers. Tijdens de Koeiendans kunnen bezoekers zien hoe onze ‘dames’ (de koeien) voor het eerst weer naar buiten gaan, en herinneren velen zich waarschijnlijk wel de klassieke concerten en diners in de koeienstal.

Hoeve Biesland ligt middenin een prachtig poldergebied waar iedereen kan genieten van de natuur. Stel je dit gebied open voor recreanten, dan gaan mensen zich meer verbonden voelen met de natuur en zich verantwoordelijk voelen voor hun omgeving.

Workshops: Van grond tot mond

Op de boerderij organiseren we verschillende workshops die met voedsel te maken hebben. Zo zijn er workshops waar kinderen leren oogsten en koken, wildplukwandelingen, workshops brood bakken, fermenteren, duiven ontleden, worsten draaien, en ga zo maar door. Voor deze workshops heb je geen ervaring nodig en we proberen de prijzen zo vriendelijk mogelijk te houden.

De workshops worden gegeven door enthousiaste en vakkundige mensen op mooie locaties op onze boerderij of in de moestuin. We houden je op de hoogte van onze workshops via onze Facebookpagina of de agenda van de website.

Heb je een leuk idee voor een workshop of lijkt het je interessant om op onze boerderij workshops te organiseren die met voedsel te maken hebben? Neem dan contact met ons op.

Boerenspreekuur

Steeds meer mensen vinden het belangrijk om te weten waar hun voedsel vandaan komt en hoe eten van het land op je bord komt. Wij laten graag zien hoe we op Hoeve Biesland werken en daarom is er iedere eerste zaterdag van de maand tussen 10 en 11 uur het ‘Boerenspreekuur’. Hier kan iedereen naartoe komen om vragen te stellen aan boer Jan Duijndam, dat kunnen vragen zijn over het leven op de boerderij, de werking van de voerrobots, hoe de koeien gemolken worden of de groente geteeld. Ook als je geen vragen hebt maar wel nieuwsgierig bent naar de vragen van anderen, kun je langskomen. Samen met de boer lopen we over het erf van de boerderij en kom je slimmer thuis dan dat je wegging.

Het Boerenspreekuur is voor iedereen gratis te bezoeken!  Op onze Facebookpagina wordt elke maand en nieuw event aangemaakt voor het spreekuur. Je kunt zo gemakkelijk je vrienden, familie of collega’s uitnodigen en  na het spreekuur meteen je weekendboodschappen doen in onze Weilandwinkel.