Skip to main content

Dit is me toch eens comfortfood. Laat je niet afschrikken door het lange recept, aan het eind hoef je maar één pan af te wassen! Voor 4 personen.

  • 250 gr zuurkool
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr kippenboutjes
  • 75 gr spekblokjes
  • 1 rookworst
  • 200 gr rijst
  • 250 gr vastkokende aardappelen
  • halve tl nootmuskaat
  • 2 pimentkorrels
  • 1 salaamblaadjes
  • 1,5 el tomatenpuree
  • halve madame Jeanette
  • half bosje selderij
  • halve tl korianderpoeder
  • 1,5 dl water
  • zout
  1. Bak in een grote pan de spekblokjes goudbruin. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Bak dit alles ook mee met de speblokjes.
  2. Snij de tomaat in kleine blokjes en voeg dit ook toe aan het mengsel. Was de kippenpootjes en bak deze mee.
  3. Voeg de korianderpoeder, komijnpoeder en de nootmuskaat toe en roer dit goed door.
  4. Schil en was de aardappelen en snij deze door vieren.
  5. Voeg de tomatenpuree toe en roer het even door om de pan te ontzuren. De rookworst mag er dan bij. Voeg vervolgens de aardappels en de zuurkool toe. Dan nog het water, de pimentkorrels, de Salaamblaadjes en de madame Jeanette erbovenop. Laat het ongeveer 10 minuten koken.
  6. Zet het vuur zachter en laat dit nu 20 minuten nog lekker doorstoven met de deksel op de pan. Schep het regelmatig even goed om. Als het te droog is voeg je er gewoon wat water aan toe.
  7. Doe wat water in de pan samen met de rijst. Zet de pan zonder deksel op hoog vuur, zodra het begint te koken draai je het vuur naar de laagste stand en doe je de deksel op de pan. Laat dit nog 12 minuten zachtjes koken op laag vuur. Zet vervolgens het vuur uit en laat de rijst nog 10 minuten staan met de deksel op de pan. Roer de rijst eventueel los met een vork. Eet smakelijk!