Skip to main content

2 personen

500 g zoete aardappels

2 bosuien

100 g zongedroogde tomaatjes

400 g andijvie

30 g pijnboompitjes

125 g hüttenkase

  1. Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken. 
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de aardappelen in 15 minuten gaar.
  3. Snijd ondertussen de bosui fijn en de zongedroogde tomaten in reepjes. 
  4. Giet de aardappelen af en prak het geheel met een stamper tot een grove puree.
  5. Zet de aardappelen terug op laag vuur en voeg vervolgens de andijvie, zongedroogde tomaat en de bosui toe.
  6. Bak de pijnboompitten in een koekenpan (zonder olie) totdat ze mooi bruin zijn. 
  7. Verdeel de zoete aardappelstamppot over twee borden, maak af met wat pijnboompitjes en de hüttenkase.